Powered by Squarespace

Saturday
May272006

Brugerne udvikler nye produkter

Ifølge professor Eric von Hippel, MIT Entrepreneurship Center er det ofte forbrugerne der undfanger ideen til nye produkter. Dette kommer bag på mange ledere og kan få afgørende konsekvens for virksomhedens strategiske udvikling - noget som Lego har erfaret. Læs videre!

Click to read more ...

Saturday
May272006

Forpligtet ledelse afgørende for succes

Succes afhænger af den organisatoriske model og den "kontrakt" man etablerer med de ansatte påpeger professor Diane Burton, MIT Entrepreneurship Center i dette interview. Læs videre!

Click to read more ...

Sunday
Sep122004

Strategisk Planlægnings skiftende popularitet

Henry Mintzberg giver i denne artikel en kritisk beskrivelse over nuværende brug af strategisk planlægning og perspektiverer dette over en længere tidsperiode.

Click to read more ...

Sunday
Sep122004

Pacing: Et effektiv ledelsesinstrument

Intel Corporation har benyttet konceptet "pacing" som en ingrediens i deres strategiudvikling, og i denne artikel perspektiverer Stanford professoren Kathleen M. Eisenhardt konceptet og hvordan det kan benyttes af andre.

Click to read more ...

Sunday
Sep122004

Kompleksitet!

"Komplekse tilpassede systemer" - i korthed kompleksitet er et begreb der i de seneste er dukket op i litteraturen. Men i tagt med at kompleksitet er ved at vinde solid indpas i den økonomiske og ledelsesmæssige tænkning, vil det være på sin plads at give de komplekse fænomener bredere dækning. Hvor kommer begrebet kompleksitet egentligt fra? Hvad indeholder det? Hvilke indflydelse kan det tænkes at få på erhvervsøkonomi, ledelse og strategiudvikling? Og hvordan han ledere drage nytte af kompleksitet i deres professionelle hverdag? Dette er nogle af de spørgsmål som forsøges besvaret i de fire artikler.

Click to read more ...